Zwangerschap en Chinese massage bij Homemas Nijmegen     

Zwanger zijn is op zich natuurlijk geen gezondheidsklacht, toch zijn er momenten in de zwangerschap waarbij Chinese massage van pas kan komen. Er zijn tal van zwangerschapsklachten die goed met massage behandeld kunnen worden. Chinese massage kan uw klachten behandelen zonder medicijn gebruik, zonder dat het schadelijk is voor uw baby.

Zwangerschap en Chinese massage bij homemas nijmegen

Zwangerschapsklachten die o.a. behandeld kunnen worden met Chinese massage zijn:

Het  moederlichaam ondergaat enorme veranderingen tijdens de zwangerschap, stagnatie van energie kan zorgen voor misselijkheid en pijn, "leegte" van energie kan zorgen voor vermoeidheid. Met massage kan de doorstroom van energie in het lichaam bevorderd worden.

Chinees gezien zijn er een aantal meridianen die vooral tijdens de zwangerschap sterk geactiveerd worden, dit zijn de zogenaamde wondermeridianen. Door behandeling van verschillende punten op deze meridianen wordt de energie in het lichaam beïnvloed. Stagnatie wordt opgeheven, energie wordt geactiveerd, of tot rust gebracht.

Bekkeninstabiliteit is een klacht die te maken heeft met de jing-energie (de essentie, de energie die je bij je geboorte hebt meegekregen). Hierop wordt tijdens de vorming van nieuw leven een groot beroep gedaan. Behandeling van deze klacht is te vergelijken met groot onderhoud en dus langdurig en ingrijpend. Massage kan enorm verlichtend werken op de pijn die uit deze klacht voorkomt.