Chinese Massage bij Homemas Massage Nijmegen

Massage als behandeling

Chinese massage Tui Na is een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Dit is een natuurlijke vorm van genezen die al meer dan 3000 jaar in China wordt toegepast. Bij de massage wordt, net als bij accupunctuur, gebruik gemaakt van energiebanen (meridianen) in het lichaam en bepaalde punten op deze banen (accupunctuur punten) om de lichaamsenergie te beinvloeden.
Met behulp van de juiste punten kan energie opgewekt of juist tot rust gebracht worden. Wind en kou kunnen het lichaam verlaten, hitte en stress worden gekalmeerd.
De massage werkt verlichtend en genezend bij tal van klachten. Hieronder treft u een opsomming aan van klachten waarop de massage van toepassing is.      

 

Tui Na: Chinese manuele therapie
Tui Na massage is integenstelling tot westerse massages niet gericht op het specifiek behandelen van spieren en spiergroepen maar op het manipuleren van de Qi. Qi is een begrip dat hier in het westen meestal omschreven wordt als `vitale energie` of `levenskracht`. Tui Na massage kan worden gebruikt voor het behandelen van een grote verscheidenheid aan medische klachten, maar tevens voor ontspanning. Daarom wordt Tui Na ook wel omschreven als Chinese medische massage.

Tui Na is naast acupunctuur, kruidengeneeskunde en Tai Chi en Qigong één van de pijlers waarop de traditionele Chinese geneeskunde is gebouwd. Hoewel ze allen uitgaan van dezelfde theorie, namelijk het beïnvloeden van de basisenergie (Qi) van een persoon, om daardoor gezondheid te behouden en ziekte te voorkomen of helpen te overwinnen. De methodes om dat te bereiken zijn voor genoemde vier disciplines verschillend.

 

Tui Na: behandelingsprincipes
Tui Na therapie maakt gebruik van manuele technieken om energetische disharmonieën, die ziekte tot gevolg hebben, te behandelen. Dit bereikt de Tui Na masseur door:

Tui Na: de voordelen
Of Tui Na nu gebruikt wordt voor volwassenen, ouderen of kinderen, het heeft vele voordelen. Tui Na kan behalve therapeutisch ook preventief toegepast worden wanneer een kwalijke conditie nog slechts sluimerend aanwezig is. Hierdoor wordt voorkomen dat de ziekte of kwaal zich werkelijk kan ontwikkelen. Tui Na is bijzonder geschikt voor kinderen en voor mensen met een zwak gestel. Ook kan het toegepast worden in plaats van acupunctuur, bij angst voor naalden.
Tui Na kan heel goed samengaan met andere Chinese en/of Westerse therapievormen, als zijnde één van de aspecten van een volledige behandelingsstrategie.

Tui Na: de behandelingsduur
Een behandeling duurt zestig tot negentig minuten. 

Tui Na: opleiding
Tui Na is bekend in de gehele Aziatische wereld én is erkend door de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO). Om Tui Na te studeren in China moet een 6 jarige universitaire opleiding gevolgd worden. In Nederland duurt de basis Tui Na opleiding, inclusief de basisopleiding TCG, drie jaar. Hierna kan men zich verder specialiseren in bijvoorbeeld Tui Na voor kinderen.